Hledej

neděle 1. září 2013

High School Special: Rozcestník


Je tady září. Pro dítka školou povinná končí čas prázdnin a nastává čas přesunu zpátky do školních lavic. Toto neoblíbené místo ale není jen prostorem k jednoduchému vzdělávání. Je rovněž velice důležitým místem osobnostního rozvoje, dospívání, budování pevných sociálních vztahů a řešení prvních složitějších konfliktů. Nalaďme se na tu správnou notu a prostřednictvím kouzel kinematografie nasajme tu správnou atmosféru. Možná se jedná o fiktivní příběhy. Ale taky možná jejich modifikace čeká právě na vás. Střední škola je vskutku magickým místem...



První část speciálu je zaměřená na studentskou seberealizaci a nespadá do přímé kategorie "teenagerských komedií". Zdejší prostor je věnován převážně generačním výpovědím, dramatům při hledání vlastního zařazení ve společnosti a prostému plynutí času při nezastavitelné pomíjivosti bytí.



Druhá část speciálu se už může honosit nechvalnou nálepkou "teen comedy". Ale pozor, v záplavě odpadních stok se nesmí zapomenout na podařené kousky. Je na čase odhodit vážnou tvář a užít si veškerých výhod, které mládí a možnost studia poskytují. Přeci jenom, tato léta se zažijí jenom jednou.



Nejenom filmové plátno poskytuje příběhy ze středoškolského prostředí. Na televizních přijímačích jsou celé žně a je poměrně složité vybrat ta díla, která za ten čas stojí. Třetí část středoškolského speciálu se právě na tyto kousky zaměří a přihodí taky jednu televizní stálici a jeden český experiment (nikoliv nezbytně exkrement).

Že výčet není zdaleka kompletní? Ani nemohl být. Jedno malé rozšíření se ale v budoucnu chystá. Konkrétně žánr slasher hororů si na středoškolské půdě přímo libuje. Hektolitry studentské krve tak budou v dohledné době rozlévány i zde a dopomůžou tvořit strašidelný kolorit spolu s loňskými zombiemi. To be continued...


0 komentářů:

Okomentovat